The Wizardring World
Dobro došli na Hogwarts!

Ovo je forum utemeljen na knjigama i filmovima o mladom čarobnjaku Harryju Potteru. Ovaj forum nudi fantastičan te veoma realističan RPG! To znači da možete doživjeti pravi život čarobnjaka ili vještice, tj. da možete pohađati poznatu školu Hogwarts, a poslije toga možete se zaposliti kao profesor na Hogwartsu ili možda u Ministarstvu magije, izboru nema kraja...
Ako se još niste uvjerili u čari ovoga foruma, onda se registrirajte, uvjerite da je sve ovo istina te se, što je najvažnije, dobro zabavite! 
Početna stranicaPortalCalendarFAQPretraľnikČlanstvoKorisničke grupeRegistracijaLogin

Share | 
 

 Učionica za drugu godinu.

Go down 
Autor/icaPoruka
Sierra Monive
Starješina Ravenclawa, profesorica skrbi za magična stvorenja
avatar

Broj postova : 151

Info o vještici/čarobnjaku
Posebne vještine:
Poznavanj magije:
100/11  (100/11)
Novci:
1997/30000  (1997/30000)

PostajNaslov: Učionica za drugu godinu.   pet tra 01, 2011 11:01 am

Ovdje će se održavati nastava druge godine.


Zadnja promjena: Sierra Monive; pet tra 01, 2011 11:03 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Sierra Monive
Starješina Ravenclawa, profesorica skrbi za magična stvorenja
avatar

Broj postova : 151

Info o vještici/čarobnjaku
Posebne vještine:
Poznavanj magije:
100/11  (100/11)
Novci:
1997/30000  (1997/30000)

PostajNaslov: Re: Učionica za drugu godinu.   pet tra 01, 2011 11:01 am

''Dobrodošli na 2.stupanj Skrbi za magična stvorenja. Drago mi je što ste uspjeli položiti ispit. Također vam želim napomenuti da su počele prijave za praksu. Ukoliko želite položiti razred, bitno je da se prijavite.

Danas ćemo učiti o trima različitim bićima: vražićcima, vilenicama i kućnim vilenjacima. Molim vas da sad pođete sa mnom.'', uputili smo se prema istoku te smo ubrzo izašli iz ograđenog kruga. Za par smo minuta već došli do malo veće bare, šljapkajući po vlažnoj zemlji. Bara je bila okružena mnogim biljkama, te ju je zbog toga bilo teško primijetiti, zato je najbolje pratiti vlažnost zemlje- što je zemlja vlažnija, to ste bliže. Kleknula sam i pokazala učenicima da učine isto.

''Vražićci su mala, vragolasta humanoidna stvorenja koja narastu između 6 do 8 cm. Spadaju u drugu kategoriju. Po visini su slični vilama, iako oni ne mogu letjeti. Najčešće su crne ili smeđe boje, a hrane se kukcima. Gledajte!'', rukom sam im pokazala na jednog smeđeg vražićka, koji je upravo provirivao iza velike stabljike rogoza.

''Oni nastanjuju močvarna područja ili riječne obale, a mogu se naći u Velikoj Britaniji i Irskoj. Imaju smisla za humor, pa često znaju namamiti putnike da padaju u potoke. Zato se morate paziti, pazi, ej, Emily.'', dodala sam jednoj djevojci koja je već krenula za vražićkom. U trenu se zaustavila, porumenjela i vratila se do ostalih. Vražićak me namrgođeno pogledao, zato što sam mu pokvarila zabavu.

''Sada ćemo se vratiti u dvorac gdje ćete vidjeti drugu vrstu bića o kojoj danas pričamo.'', svi su se uzbuđeno okrenuli i pošli za mnom. '' Pretpostavljam da ste već svi čuli za kućne vilenjake, ako ih i nemate kod kuće. Oni su čarobna stvorenja koja su odana jednoj osobi ili obitelji kojoj služe. Moraju učiniti sve što im gospodari narede. Imaju svoju vlastitu moćnu magiju, koja se bitno razlikuje od magije koju koristimo mi ljudi. Ne koriste čarobne štapiće, ali su zbog toga sretni (često ne traže ništa više od onoga što već imaju), a imaju i sposobnost aparatiranja (poput perjavki). Kućni su vilenjaci jako vjerni svojim gospodarima i neće dopustiti da budu oslobođeni jer to predstavlja veliku sramotu za njih. Osloboditi vilenjaka možete ako im date komad odjeće, oni obično nose improviziranu odjeću poput starih jastučnica ili krpa koji simboliziraju njihov status.''

Poškakljala sam krušku na jednoj slici vaze s voćem te se portret otvorio i propustio nas u kuhinju dvorca. Odmah su se svi vilenjaci sjatili oko nas i počeli nam donositi razne pite, kolačiće i čaše s sokom od bundeve. Izgledali su veoma sretno što mogu nekoga nutkati hranom. Imaju velike uši nalik šišmiševima, duge i tanke udove te ogromne svjetlucave oči. Nakon što su se svi učenici opskrbili velikim količinama slatkoga, izašli smo iz kuhinje i zaputili se prema našem mjestu za nastavu.

''Također ste možda čuli za vilenice. To su bića koja građom podsjećaju na vile, ali imaju trup obrastao debelim crnim dlačicama i spadaju u treću kategoriju. Imaju svjetlucava krila nalik kornjaševim, dodatan par ruku i oštre sitne zube kojima vam mogu ugristi. Ti su zubi otrovni, tako da je dobro na obračunavanje s ovim malim bićima koja se vole zavući u zastore ponijeti i protuotrov.'', Pokazala sam na mali kavez u kojem je ležala vilenica.

''Nemojte se brinuti, samo je omamljena vilenicidom. Vjerojatno će se uskoro probuditi.''

“Za zadaću vam je da napišete svoje mišljenje o ovim trima bićima. To bi bilo sve za danas. Vidimo se idući čas” rekla sam dok su učenici brzo spremali svoje stvari za idući čas.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Emily Malfoy
Prefekt, druga godina
avatar

Broj postova : 621
Lokacija : Hogwarts

Info o vještici/čarobnjaku
Posebne vještine:
Poznavanj magije:
15/100  (15/100)
Novci:
1855/30000  (1855/30000)

PostajNaslov: Re: Učionica za drugu godinu.   pet tra 01, 2011 11:56 am

Kada sam stigla na predavanje, mislila sam da sam zakasnila ali na srecu nisam bila. Stala sam pored nekoliko ucenika a ubrzo je dosla i profesorka Monive. Cas je poceo i ucili smo o vraziccima, vilenicama i kucnim vilenjacima. Najvise su mi se dopali kucni vilenjaci, mislim da bi mi dobro dosli kao pomocnici. Posto je cas bio jako zanimljiv, brzo mi je zavrsio. Pokupila sam pergamente i pero i izasla napolje iz ucionice.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Lilly Malfoy
Druga godina
avatar

Broj postova : 84

Info o vještici/čarobnjaku
Posebne vještine:
Poznavanj magije:
15/100  (15/100)
Novci:
2000/30000  (2000/30000)

PostajNaslov: Re: Učionica za drugu godinu.   pet tra 01, 2011 10:50 pm

Dok sam dolazila na cas,razmisljala sam o cemu cemo uciti jer su mi casovi brige o magijskim stvorenjima uvek interesantni.Ucili smo o vrazicima,vilenicama i kucnim vilenjacima.Posto kod kuce imam kucnog vilenjaka,nisu mi bili nesto posebno interesantni.Nisam bila nesto posebno odusevljena ni vrazicima i vilenicama.Kada se cas zavrsio,spakovala sam se i izasla.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Sierra Monive
Starješina Ravenclawa, profesorica skrbi za magična stvorenja
avatar

Broj postova : 151

Info o vještici/čarobnjaku
Posebne vještine:
Poznavanj magije:
100/11  (100/11)
Novci:
1997/30000  (1997/30000)

PostajNaslov: Re: Učionica za drugu godinu.   ned tra 10, 2011 11:42 am

„Na današnjem ćete se predavanju prvi puta susresti sa hipogrifom. Sada će on doći.“, rekla sam učenicima koji su se naslonili na drvenu ogradu. „Zna li netko kako izgledaju? Da, Lily?“

„Prednje noge, krila i kljun ima poput orla a tijelo, zadnje noge i rep poput konja. Također imaju narančaste oci.“, zadovoljno se nasmiješila te zatim uputila pogled nečemu iza mene. Htjela sam joj reći kako je to točan odgovor, no očito su to svi shvatili jer je upravo kraj mene stao jedan hipogrif smeđe boje. Polako sam se okrenula prema njemu i poklonila se, gledajući ravno u njegove oči. Nekoliko me trenutaka gledao svojim narančastim ocima, a zatim je savinuo svoja koljena. Učenici su zadivljeno uzdahnuli, par ih je zapljeskalo.„Hipogrifi su potomci muškog grifona (polu-lava, polu-orla) i ženskog konja te su veoma rijetka bića, a potječu iz Europe. Spadaju u treću kategoriju. Oni razumiju ljudski govor te ga stoga ne smijete vrijeđati. Sami ne mogu govoriti, ali će na vrijeđanje odgovoriti na drugačiji nacin.“, govorila sam i istovremeno dragala hipogrifa po kljunu.

„Oni su mesojedi i mogu biti opasni ako se ne zna kako se treba odnositi prema njima. Hrane se kukcima, pticama i malim životinjama poput lasica i stakora. Grade svoja gnijezda na zemlji i ležu samo jednom, i to vrlo krhko jaje. U roku od 24 sata nakon što je položeno jaje, ono puca te mladi hipogrif izlazi na svjetlo dana. A znate li koliko mu je potrebno da bude sposoban za let? Izvoli, Emily?“

„Obično mu treba oko sedmica dana da bude sposoban za let.“, kimnula sam„Upravo tako, ali je potrebno mnogo mjeseci da bi bio dovoljno jak kako bi mogao pratiti roditelje na dugim putovanjima. Veoma su ponosna bića i molim vas da ih ne mijenjate za grifone, što mnogi ljud rade. Kada mu prilazite, morate se prvo pokloniti i istovremeno ga gledati u oči bez treptanja. Ne skrećite pogled jer u tom slucaju nećete steći njegovo povjerenje. Ovako pokazujete svoje dobre namjere. Ako vam uzvrati naklon, kao meni, smijete mu prići. No ako ne, polako se povucite, bez nikakvih naglih pokreta. Kasnije ćemo doći si dijela sa prektičnom nastavom, sada pozorno slušajte“, rekla sam glasnije, shvatajući da je većinu zaokupio hipogrif.
“Sada ćete vidjeti” rekla sam sjedajući hipogrifu na leđa. Zajedno su se vinuli u zrak i napravili par krugova oko drveća. Nekoliko ih puta uopće nismo vidjeli, krošnje su nam zaklanjale pogled, no činilo se kao da ostali uživaju u prizoru. Na posljetku su se spustili na tlo. Oduševljeno sam podragala hipogrifa.

„Vidite da nije teško. Sada ćete svi ovo ispropati. Tko želi prvi?” upitala sam dok su se oni nervozno gledali.


DZ

U ovom topicu opišite kako odabirete svog hipogrifa, klanjate mu se i letite na njemu.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Emily Malfoy
Prefekt, druga godina
avatar

Broj postova : 621
Lokacija : Hogwarts

Info o vještici/čarobnjaku
Posebne vještine:
Poznavanj magije:
15/100  (15/100)
Novci:
1855/30000  (1855/30000)

PostajNaslov: Re: Učionica za drugu godinu.   pon tra 11, 2011 9:18 am

Pogledala sam iza nastavnice i hipogrifa na kojem je letila i tada sam ugledala jos nekoliko drugih hipogrifa. Nekoliko trenutaka sam stajala i neckala se, osjecajuci blagu nervozu u stomaku ali sam na kraju laganim korakom krenula prema jednom sivom hipogrifu. Polako sam mu se priblizavala a kada sam dosla do odredjenog rastojanja naklonila sam se gledajuci ga pravo u njegove zute oci. Nekoliko trenutaka me samo posmatrao, i tada sam se preplasila mislju da se on nece nakloniti i da necu uspjeti, ali cim sam to pomislila on se polako nageo. Osmjehnula sam se i laganim korakom mu prisla gladeci ga po kljunu. Bilo je sjajno stajati pored jednog takvog stvorenja. Sljedece sam morala da se popnem na njega i poletim, sto me je plasilo, ali kada sam se sjetila nastavnice ohrabrila sam se. Pogledala sam je upitno i ona mi je klimnula glavom. Nekako sam se popela na njegova ledja i on je naglo poletio. Osjecala sam mucnicu ali cim sam osjetila vjetar koji je duvao u mom pravcu bilo mi je bolje. Hipogrif je nekoliko puta preletio podrucje na kojem je stajala profesorka sa ostalim ucenicima a zatim se lagano spustio i pustio me da sidjem. Veselo sam ga pomilovala po njegovom ogromnom kljunu i otisla kod ostalih ucenika, puna utisaka.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Sierra Monive
Starješina Ravenclawa, profesorica skrbi za magična stvorenja
avatar

Broj postova : 151

Info o vještici/čarobnjaku
Posebne vještine:
Poznavanj magije:
100/11  (100/11)
Novci:
1997/30000  (1997/30000)

PostajNaslov: Re: Učionica za drugu godinu.   sub tra 16, 2011 6:12 pm

Privukla sam čarolijom Accio jedan aviončić od papira kojeg je netko začarao da leti okolo i stavila ga ispred sebe. Učenici su se brzo umirili i svu svoju pozornost usmjerili na mene.

„Tko je od vas čuo za scarante? Što su oni?“, par se ruku podiglo u zrak. Kimnula sam prema učeniku ispred sebe. Spusto je ruku i zadovoljno se osmjehno.


„Scaranti su ogromni paučnjaci zlatne boje.“

„Tako je. Zbog nešto drugačije anatomije i još nekih razlika se prvo vjerovalo kako je posrijedi neki veliki kukac, no naposljetku su ipak svrstani u porodicu pauka. Živi u srednjoj i istocnoj Africi, a spada u treću kategoriju magičnih bica. Izduljeno tijelo mu je podijeljeno na glavu, prsa i zadak te je prekriveno glatkim, čvrstim pokrovom zlatne boje. Prva dva para nogu su mu okrenuta prema naprijed, a zadnja dva više prema natrag. Može narasti i do 2 metra u duljinu.“Zamahnula sam štapicem a onda se pojavio ogroman zlatni pauk, otprilike jdan i pol metar dugačak. Počeo se šetati među redovima učenika, dok su ga oni pomalo strašljivo promatrali.

„Ne morate se bojati, ovo nije pravi scarant, samo vjerna kopija. Usprkos svom izgledu je veoma miroljubiva zvijer. Glavna hrana su mu kukci, a zna se zavući u kampove i ukrasti torbe sa hranom. Nije agresivan, ali ipak ima pomoć u obrani-bodlju s otrovom. Najviše što ta bodlja moze uciniti čovjeku jest da ga omami ili dovede u stanje slično pijanstvu. Zna li netko glavnu razliku između scaranta i pauka? To možete vidjeti i na ovom primjerku. Da?“ klimnula sam prem učenici iz posljednjeg reda koja je hvatala bilješke.„Scaranti nemaju kliješta.“

„Upravo tako. No to je samo jedna od mnogih razlika. Glavne posebnosti scaranta su pokrov-koji, osim toga sto sadrzi zlato pa je stoga veoma tražen, ima i svojstvene magične moći-i njegove mreže. Ovaj pauk stvara vrlo tanke i gotovo neljepljive niti, ali ih slaže u nevjerojatno lijepe i komplicirane uzorke u koje se čak i oni mali kukci zapletu. Često ih postavlja između drveća i stijena.“, pokazala sam prema dva hrasta, a pauk je odmah krenuo prema njima i počeo plesti predivnu mrežu, kompliciranih oblika. Učenici su ga opčinjeno promatrali.


„Ove mreže imaju prirodnu luminescenciju, u noći sjaje finom i blagom bijelom svjetlošću, privlačeći kukce. Male količine ovih niti koriste se u nekim napicima za ljepotu, no mora se paziti na količinu jer može doći do neugodne posljedice blistavih očiju-doslovno“.

„Scaranti su veoma rijetki i zabranjeno ih je držati za kućne ljubimce…“, tu sam stala i značajno pogledala učenika, koji je obožavao velika stvorenja. „Oni trebaju živjeti na otvorenom, a u manjem zatvorenom prostoru brzo ugibaju. U prirodi žive oko 70 godina.“

“To bi bilo sve za danas. Uradite zadaću” rekla sam dok su učenici odlazili.


DZ
1.Kako izgledaju hipogrifi?
2.U koju kategoriju spadaju?
3.Gdje savijaju gnijezda i koliko jaja ležu?
4.Kada je mladi hipogrif dovoljno jak da bi mogao ići na duža putovanja?
5.Čiji je potomak hipogrif?
6.Što jedu?
7.Opišite sto trebate učiniti ako se želite približti hipogrifu.
8.Koliko su visoki vražićci i u koju kategoriju spadaju?
9.Čime su hrane i koje su boje?
10.Kome su odani kućni vilenjaci?
11.Mogu li se koristiti Mgijom?
12.Kako se može osloboditi vilenjaka, i što oni misle o tome?
13.Kako izgledaju vilenice?
14.Čime se mogu omamiti vilenice?
15..Gdje žive scaranti?
16.U koju kategoriju spadaju?
17.Kako izgledaju?
18.Što sadrži njihov oklop?
19.Što znas o njihovim mrežama?
20.Smiju li se držati za kućne ljubimce, ako ne-zašto?
21.Koliko prosječni scarant živi?
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Učionica za drugu godinu.   

[Vrh] Go down
 
Učionica za drugu godinu.
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
The Wizardring World :: Skrb za magična stvorenja.-
Forum(o)Bir: